När nörden i mig får liv

Det bor en liten nörd i mig och ibland får den en riktig chans att leva ut. Idag var en sådan dag. Jag har köpt en ny mobil för att kunna spela ett spel. Hur tänkte jag där?

Förra veckan släppte Googles Niantic Labs det globala spelet Ingress i beta. Med en hett eftertraktad kod och en Androidtelefon kan nu spel-, telefon- eller googlenördar över hela världen testa detta nya spel som utspelar sig i den verkliga världen. När jag fick höra talas om detta kunde jag ju inte låta bli att skicka en förfrågan via hemsidan. Jag räknade inte riktigt med att få någon kod och struntade i det faktum att jag fram till för några timmar sedan inte ägde en fungerande Android-telefon.

Döm om min förvåning när jag igår hade fått en aktiveringskod i min mailbox. Eftersom jag redan tidigare haft planer på att köpa en smartphone så kändes det här som rätt spark i ändan att ta tag i det. Det blev bye bye iPhone 5-planer och välkommen hem LG L9. Det blev inte en fullt så stor investering som jag först tänkt mig, utan istället en prisvärd variant som jag med gott samvete kan byta ifrån om jag inte trivs.

Nu väntar jag bara otåligt på att min telefon ska ladda klart. Sen är den stora frågan: Enlightenment eller Resistance?

K

When the geek in me comes alive
There’s definitely a geek girl hiding in me. Every now and then I let her out. Today was one of those days.  I bought myself a new phone to be able to play a game. How did that happen?

Last week Google, Niantic Labs, released the global game Ingress in beta. A highly sought for activation code and an Android phone will enable gamers, fandroids and googlers all over the world to participate in this game that takes place in the real world. I couldn’t resist submitting a request when I heard about it. I never expected to receive an invite and ignored the fact that I up until a few hours ago didn’t own an Android phone.

Boy was I surprised when I yesterday found an invite in my mailbox. I already had plans to buy a smartphone and this gave me the final motivation to do so. Bye bye iPhone5 plans and welcome home LG L9. It didn’t end up being the investment I first planned but a moderate phone that could be switched without feeling too much guilt. 

Now I’m just waiting for my phone to charge – Impatiently. Then the big question is: Enlightenment or Resistance?

K

Leave a Reply

Your email address will not be published.